IBF Tranås

Referat: Månsarps IBK - IBF Tranås

Matchen slutar 9 - 6 ( 6 - 2, 2 - 3, 1 - 1 )
Tyvärr verkar det inte kommit in någon skottstatistik.

Matchen börjar på bästa tänkbara sätt. Vi får in två tidiga kassar Ola och Freddie står för dessa. Då står klockan bara på 02:24. Med en sådan start på en match som måste ge oss tre pinnar, så kan man inte gnälla, dock fick vi inte den effekt vi ville utan vi slutar spela innebandy här och låter tranås komma in i matchen, vilket dom tackar för och dunkar in 2 mål innan klockan står på 12 minuter. Fram tills detta så har det varit en bedrövlig innebandymatch, vi slavara är ofokuserade i nästan alla lägen och låter tranås vinna bollar överallt på plan. 14:07 får vi med oss en utvisning vilket JT tackar för som skjuter in bollen, 14:39. Här lyfter vi vårat spel och får islossning. Jesper hänger dit ett långskott efter har sett att tranås byter när Jesper ska hämta bollen, som slår upp bollen snabbt till sin kollega på backplatsen Walle som tickar hem när Jesper kommer i fullfart o bara dunkar in den. 16:29 in i matchen. 17:01 så hittar Ola fram en pass till Sjöman framför kassen efter bollen lirkat sig igenom målvaktens ben och friställlt Sjöman. Av bara farten så får vi in ett mål till innan periodpausen vilket Cap Erik står för. Därefter är det dags för lite kramkalas mellan Wihed och tranåsspelare. Villket ger Wihed en tvåa, hård sådan då tranåsspelaren är den som håller i Wihed :) Vi vinner alltså första perionden med 6 - 2, inte våran bästa period men skönt att det kom utdelning tillslut.

Andra perionden blir vi mer rädda för att tappa ledningen än att spela ut vårat register så matchen blir väldigt krampartad och tranås får ta tag i taktpinnen igen, detta är ju något som dessa skarpskjutande tranåspogar tackar för och smäller dit både 6 -3 och 6 - 4 innan klockan står på 8 minuter. Här efter går matchen in ett skede där det igentligen inte händer något, utan tiden bara rullar vidare tills 15:54 då Walle kliver in i banan efter en pass från hörnet av JT, som han drar till och går in i målet. Vi trycker igång och börjar skapa lite mer och skapar oreda hos tranås, där en boll som går över sargen läggs upp snabbt av Ola som crossar över till Sjöman som får raka in. Ställningen är nu 8 - 4 med cirka två minuter kvar av perioden, dock hinner tranås reducera efter att vi slarvar med bollen och dom få skjuta in 8 - 5 innan periodvilan.

Inför tredje snackar vi om att skapa ett lugn där vi inte behöver stressa upp i anfallszonen utan låta tranås få blotta sina lagdelar mer. Detta gör att matchen går in ett skede där vi äger mycket boll, skapar långa anfall och skapar irritation hos tranås som börjar dra på sig utvisningar. 06:06, 07,16 och 08:10 är tiden dom får sina utvisningar. Här lyckas vi inte få in bollen trots en hel del skottchanser men vi lyckas missa mål eller att deras målvakt gjorde en svettig räddning. Ingen panik med det då vi leder matchen och tiden tickar positivt för oss. Matchen fortsätter med samma skede efter utvisningarna där vi äger mycket boll och rullar runt även att tranås blev taggade av dom klarade utvisningarna så får dom ingen utdelning på det utan första målet kommer 14:37 då Ola hittar Sjöman på borte stolpen som kan lägga in en backhand i målet. Tiden tickar upp till 17:43, då åker Filip Bengtsson ut efter ha slagit på deras klubba, vi håller på att reda ut utvisningen men till slut lyckas dom få igenom en crossboll som dom rakar in. Detta blir slutressultatet och våra tre pinnar som var så viktiga är ett faktum!

Vi gör ingen match som vi ska vara jättenöjda med. Men allvaret i matchen gjorde att vi gick ner några procenter.
Nu kan vi titta fram till nästa match som är Vetlanda. Skönt att se Filip tillbaka efter armbrottet mot Nässjö på försäsongen. Vi tar med oss pinnarna och tackar alla som kom upp till hallen i fredags och hoppas ni kommer nästa fredag med.

Skriv gärna en rad i gästboken vad ni tyckte om matchen :)